FTP hozzáférés engedélyezése

 

A webtárhely elérését az aktuálisan használt IP-címéről az alábbiakban engedélyezheti a korábban használt webDAV adatokkal vagy az FTP felhasználónevével.
Kérjük, jelszót ezen az oldalon NE adjon meg!Ön jelenleg az alábbi IP-címet használja:
100.28.227.63
(ec2-100-28-227-63.compute-1.amazonaws.com)

Hozzáférés engedélyezése webDAV adatokkal

Domainnév:
Felhasználónév:


Hozzáférés engedélyezése FTP felhasználónévvel

FTP felhasználónév:
Ismertető

A különféle jelszólopó vírusok és kémprogramok elterjedése miatt, a tárhelyek tartalmának védelme érdekében az FTP hozzáféréseket előzetesen ezen az oldalon engedélyezni kell a domainnév és a tárhely felhasználónevének megadásával, vagy pedig az FTP felhasználónév megadásával.

Példa:
Ha a webtárhelye webDAV protokollal a https://web.mintaceg.hu/ címen érhető el
és a tárhelyhez tartozó azonosító: designer
akkor fentebb Domainnév-nek a mintaceg.hu-t,
Felhasználónév-nek pedig a designer-t adja meg.


Amennyiben helyesen írta be az adatokat, akkor arról a hálózati címről (IP-címről), amelyről ezt az oldalt meglátogatta, a következő 2 órán keresztül kapcsolódhat FTP-vel a szerverünkhöz. Ha az engedélyezett időszakban sikeresen bejelentkezik, akkor onnantól kezdve újraindul a 2 óra mérése.

Egyszerre egy adott domainnév-felhasználónév pár részére csak egy hálózati cím engedélyezhető, azaz, ha egy másik címről is engedélyezik, akkor az előző címről már nem kapcsolódhatnak FTP-vel a tárhelyhez. Így, ha nincs fix hálózati címe az internet-kapcsolatának, akkor sem kell külön letiltani egy korábban engedélyezett címről a tárhely használatát, hanem az újabb címéről történő hozzáférés engedélyezéskor a korábban engedélyezett címről történő hozzáférési lehetőség automatikusan megszűnik.

Tipp: Miután engedélyezte egy domainnév-felhasználónév párhoz a hozzáférést, a böngészőjében könyvjelzőként elmentheti az oldalt, és akkor legközelebb már nem kell ismét begépelnie ezeket az adatokat, hanem elegendő az adott könyvjelzőre ellátogatnia és automatikusan megtörténik az engedélyezés.

Az engedélyezést követően az FTP csatlakozáskor kiszolgálónak a webtárhely címében szereplő címet kell megadnia (pl. web.mintaceg.hu), felhasználónévnek pedig a tárhely azonosítóját és a domainnevet egy @-cal elválasztva, mintha egy e-mail cím lenne (pl. azonosito@mintaceg.hu). A jelszó természetesen ugyanaz, mint amelyet a webDAV-os hozzáféréskor is használ.

Példa

Ha a webtárhelyének címe: https://web.mintaceg.hu/
és a tárhelyhez tartozó azonosító: designer
akkor az oldal tetején az engedélyezéshez megadandó adatok:

Domainnév: mintaceg.hu
Felhasználónév: designer

Majd ezt követően az FTP kliensprogramban (pl. Total Commander) az FTP hozzáférés adatai:

FTP kiszolgáló: web.mintaceg.hu (vagy ftp.irq.hu)
FTP felhasználónév: designer@mintaceg.hu


Bővebb tájékoztatás telefonon: 96/333-777, vagy e-mailben: support@irq.hu

(c) 2018 by IRQ MINDEN JOG FENNTARTVA!